Vakantielectuur

Wat ik deze vakantie las:

  1. LARDNER, Ring, The best of Ring Lardner. Edited by David Lodge. Heb de redelijk superieure kortverhalen van Lardner nog eens herlezen.  Om het met de backcover te zeggen: no one portrayed more vividly the Middle America of the materialistic, pre-slump 1920s. Een vakman, o.a. omdat hij meesterlijk is in het weergeven van het taalgebruik van z’n personages en omdat hij echt wel z’n verhalen weet te eindigen.
  2. CARPENTER, Humphrey, W.H. Auden. A biography. Eindelijk weet ik nu wat meer over het leven van de man die enkele van m’n favoriete gedichten schreef. Het was een homo! Hij dronk! Hij waste zich niet! En hij piste in de pompbak! Maar wat een groot dichter!
  3. BOON, Louis Paul, De voorstad groeit. Ik heb het herlezen. Schitterend geschreven boek over de universele Vlaamse natuur. Naar het schijnt was het Boons vrouw die Boon verplichtte te stoppen met het boek door het manuscript te eindigen met enzovoort. Ik snap waarom. Ook Boon is een van m’n helden. Ik moet Boon blijven lezen.
  4. KONRAD, György, Tuinfeest. Tegenvaller. Grote stukken las ik niet. Ik las alleen de hoofdstukken waarin hij z’n jeugd beschrijft (voor zover ik die vond). Ik snap niet dat dit boek een meesterwerk is.
  5. TIMMERMANS, Felix, Naar waar de appelsienen groeien. Heb ik maar met stukjes en brokjes gelezen. De derde zin al sloeg mij achterover: De hartelijke goede reuk (van koffie) komt bekorend de trappen opgewandeld. Lees vandaag Mortier: die doet dat ook. Lach dus niet met Timmermans. Wie kon overigens in 1925 naar Italië reizen in Vlaanderen?
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s