Primeur

Gisteren voor de eerste keer dit seizoen iets klaargemaakt dat recht uit m’n moestuin komt. Het was… spinazie! In een grote plastic zak verzamelde ik een ferme hoop afgetrokken spinazieblaadjes. Die waste ik, stopte ik op een zacht vuurtje in een pot met wat boter en fijngesneden knoflook. Na een paar minuten bleef er van die grote hoop spinazie nog een klein nat donkergroen hoopje over. Dat heb ik gemixt. Een potje kruidenkaas erin, wat kruiden met peper, zout en muskaatnoot en ten slotte nog wat gesneden zongedroogde tomaten. Met wat gebakken patatjes erbij en een gevogeltebrochette (bij Renmans deze week in promotie) had ik weer een fijn maaltijdje klaar voor m’n gezin. Het werd zelfs een min of meer historisch moment aan tafel. M’n dochters bleken het te lusten! Doorgaans zeggen ze al van ver ‘Dat lust ik niet’ zonder ook maar geproefd te hebben. Nu bleek m’n oudste deze spinazie zelfs lekkerder te vinden dan diepvriesspinazie. En ook m’n vrouw schepte bij. Wat moet een huisvader zich meer wensen? Als een gelukkig man viel ik later die avond voor de tv in slaap.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s